+371 67114284

Arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju iegādājas mājokļus ārvalstīs

Arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju iegādājas mājokļus ārvalstīs
No š.g. 24. līdz 26. aprīlim Latvijā vadošās luksusa klases nekustamo īpašumu aģentūras Latvia Sotheby’s International Realty īpašniece Ilze Mazurenko apmeklēja Lasvegasu, ASV, lai piedalītos zīmola Sotheby’s International Realty organizētajā Globālajā tīklošanās pasākumā.
I.Mazurenko piedalījās vērtīgā paneļdiskusijā, sniedza prezentācijas un aktīvi diskutēja ar nekustamo īpašumu zīmola pārstāvjiem no dažādām pasaules valstīm. I.Mazurenko vēlas dalīties ar saviem iespaidiem un secinājumiem par to, kā, iegādājoties nekustamo īpašumu, Latvijas iedzīvotāju paradumi atšķiras no ārvalstu pircēju rīcības.
Nozīmīga zīmola Sotheby’s International Realty vērtība ir starptautiskas auditorijas uzmanības piesaiste, tāpēc uzņēmums regulāri veicina un atbalsta kontaktu dibināšanu starp tā pārstāvjiem dažādās pasaules valstīs. Globālais tīklošanās pasākums ir zīmola nozīmīgākais un lielākais ikgadējais pasākums, kas notiek ar mērķi attīstīt jaunu un kvalitatīvu profesionālo sadarbību starp nekustamo īpašumu ekspertiem. Pasākums šogad pulcēja vislielāko dalībnieku skaitu uzņēmuma vēsturē – 3000 speciālistu no gandrīz 40 pasaules valstīm.
I.Mazurenko, kas ir Latvia Sotheby’s International Realty īpašniece, sniedz vērtējumu par vērienīgajā pasākumā pieredzēto: “Globālā tīklošanās pasākuma gaitā patiesi izjutu unikālās priekšrocības, ko dod atrašanās plaša starptautiska aģentu tīkla saimē. Ja kāds pašmāju klients izrāda interesi iegādāties nekustamo īpašumu ārpus Latvijas, mūsu ārvalstu kolēģi ir sasniedzami uzreiz, viena zvana attālumā – gatavi uzklausīt ikviena šāda klienta intereses un piedāvāt viņa interesēm atbilstošu mājokļu sortimentu. Komunicējot ar zinošajiem un pieredzes bagātajiem starptautiskā tīkla pārstāvjiem, nostiprinājās pārliecība, ka, iepazīstinot interesentus no Latvijas ar citu valstu pārstāvjiem un viņu piedāvājumu, sagaidāma nemainīgi augsta pakalpojumu kvalitāte.”
I.Mazurenko Globālā tīklošanās pasākuma gaitā piedalījās paneļdiskusijā “International Real Estate” kopā ar kolēģiem no Itālijas, Japānas, Franču Polinēzijas un Kaimanu Salām apspriežot savu pieredzi, izmantojot starptautisko Sotheby’s International Realty tīklu, lai piesaistītu ārvalstu klientu interesi un veicinātu pārdošanu.
I.Mazurenko stāsta par paneļdiskusijā gūtajiem iespaidiem un secinājumiem: “Varu neapšaubāmi apgalvot, ka pašlaik Sotheby’s International Realty daudzveidīgās globālās mārketinga iespējas ir īpaši aktuālas un noderīgas, ņemot vērā Latvijas iedzīvotāju strauji augošo vēlmi iegādāties nekustamo īpašumu ārpus valsts robežām. Uzņēmums pēdējo gadu laikā ir pieredzējis arvien lielāku tādu klientu pieplūdumu, kas vēlas pārdot sev piederošo īpašumu Latvijā, lai tā vietā iegādātos jaunu ārvalstīs, galvenokārt siltu laikapstākļu lolotajās Dienvideiropas valstīs: Portugālē, Spānijā, Itālijā un Grieķijā. Līdzīga tendence ir manāma arī starp nekustamo īpašumu attīstītājiem, kas ārvalstu tirgu uzskata par daudz maksātspējīgāku, ekonomiski stabilāku, kā arī pieprasītāku – premium klases objekti piesaista ievērojami lielāku klientu uzmanību citviet Eiropā, nekā Latvijā. Neskatoties uz to, ka pašmāju pircēji demonstrē interesi ieguldīt nekustamajos īpašumos ārvalstīs, arī Latvija ir izpelnījusies interesi no ārvalstniekiem – turpmāk plānojam strādāt ar pakāpeniski pieaugošu klientu skaitu no ASV un Kanādas, kas nereti izvēlas doties pāri Atlantijas okeānam, lai izbaudītu mierpilnus pensijas gadus Eiropā.”
Līdz ar pieaugošo un straujo nekustamo īpašumu tirgus globalizācijas tendenci un patērētāju interesi par īpašumiem ārvalstu tirgū, Latvia Sotheby’s International Realty tic, ka starptautiska tīkla nodrošināšana nekustamo īpašumu nozarē mūsdienās ir patiesi aktuāla un nepieciešama. Izvērtējot zīmola pasākumā Lasvegasā gūto pieredzi, I.Mazurenko teic: “Nekustamo īpašumu aģentūrām ir jāapzinās savu klientu vajadzības un vēlmes, lai garantētu ilgtspējību un nerimstošu pakalpojumu pieprasījumu no klientu puses. Mūsdienīga un augstvērtīga nekustamo īpašumu aģentūra ir drosmīgs uzņēmums, kas uzklausa, vēro un nebaidās no pakalpojumu klāsta paplašināšanas un nemitīgas attīstības.”
Raksta pilno versiju var aaplūkot: https://www.db.lv/zinas/arvien-vairak-latvijas-iedzivotaju-iegadajas-majoklus-arvalstis-511878
Meklēšana

Piedāvājiet savu īpašumu

Piedāvājiet īpašumu

Izveidojiet savu pieprasījumu

Izveidojiet pieprasījumu

Saņemiet piedāvājumus e-pastā

Pieteikties