Ekspluatācijā nodota Filozofu rezidence, kurā investēti 20 miljoni eiro

Ekspluatācijā nodota Filozofu rezidence, kurā investēti 20 miljoni eiro
Daudzdzīvokļu ēku komplekss Filozofu rezidence, kas atrodas Rīgā, Raņķa dambī, 9.jūlijā nodots ekspluatācijā.
Šīs ēkas, kas kopā ar pirmajiem debesskrāpjiem – Saules akmeni un kaimiņos esošajiem Z-Towers – veido Latvijas galvaspilsētas nākotnes zonu, ir arhitektūras veltījums 18. gadsimta vācu filozofiem un apgaismotājiem Johanam Georgam Hāmanim un Johanam Gotfrīdam Herderam, kuri, Rīgā pavadot laiku, smēlās iedvesmu no apkārtējās vides.
Ēku arhitektūra ir turpinājums kvartāla ģenerālkoncepcijai. Vizuāli ēkas atgādina citu uz citas saliktu grāmatu kaudzi, kurā katrs stāvs ir jauna grāmata, jauns saturs ar savu filozofiju. Skatu dēļ, kas paveras uz Filozofu aleju un Vecrīgu, pirmais dzīvojamais stāvs ir pacelts 14 metru virs zemes, zemes līmenī ir tikai nesošās kolonnas un halle ar 12 metru augstiem griestiem, kurā projekta iemītnieku vajadzībām atradīsies plaša bibliotēka.
Daudzdzīvokļu ēku kompleksa būvniecību uzsāka 2017. gada oktobrī, investīciju apmērs sasniedza 20 miljonus eiro. Projektā ir 120 biznesa klases apartamenti, labiekārtota teritorija, pazemes un virszemes autostāvvietas.
Arhitekts Andris Kronbergs uzskata, ka Filozofu rezidences būvniecība pozitīvi ietekmēs visa Daugavas kreisā krasta attīstību: «Šīs ēkas Rīgas kreisajam krastam dos jaunu siluetu un sniegs savu artavu arī pilsētplānošanas un infrastruktūras jomā, pamazām veidojot zonu, ko mēs saucam par Jauno centru. Ķīpsalas dienvidu gals ar laiku, domājams, izveidosies par Rīgas jauno biznesa centru ar augstbūvēm».
«Šis ir arī izaicinājumiem bagāts projekts, jo abās daudzdzīvokļu ēkās, īstenojot projekta autoru arhitektonisko vīziju, bija jāizbūvē sarežģīti tehniskie risinājumi. Piemēram, viens no lielākajiem izaicinājumiem bija ēku augstāko stāvu izbūve, jo, sākot ar 10. stāvu, ēku platība palielinās,» skaidro Ainārs Leitēns, Filozofu rezidence būvnieka SIA Velve valdes priekšsēdētājs.
«Filozofu rezidence nosaka pavisam jaunus biznesa klases mājokļu standartus Latvijā. Ar jau tā augstajiem dizaina standartiem mēs esam uzlabojuši projektu arī būvniecības laikā, ievērojot principu – pilnība slēpjas detaļās. Piemēram, izvēlējāmies dārgāku un vizuāli pievilcīgāku apdares metodi, ar kuru ieguvām pārklājumu, kas ir daudz izturīgāks pret laikapstākļu ietekmi. Mūsu torņu pašattīrošās keramikas fasāde saules staru ietekmē rada skābekli. Šobrīd dzīvokļu pārdošana notiek Haman ēkā, un 50% dzīvokļu jau ir rezervēti,» atklāj Aleksejs Zagrebeļnijs, attīstītāju kompānijas R.EVOLUTION valdes loceklis.
Raksta pilno versiju var aplūkot: http://www.db.lv/zinas/foto-ekspluatacija-nodota-filozofu-rezidence-kura-investeti-20-miljoni-eiro-488945
Поиск