+371 67114284

Sporta pils kvartāla teritoriju attīstīs Estera Development

Sporta pils kvartāla teritoriju attīstīs Estera Development
Nekustamā īpašuma attīstītājs "Estera Development" no Igaunijas kompānijas "US Real Estate" iegādājies bijušās hokeja arēnas Rīgas Sporta pils teritoriju, kurā plāno attīstīt dzīvojamo apbūvi, informē attīstītāja pārstāvji.
Darījuma summa netiek atklāta.
Īpašums sastāv no sešiem zemes gabaliem starp Tērbatas, Krišjāņa Barona, Lielgabalu un Artilērijas ielām.
Informācija Zemesgrāmatā liecina, ka 27.maijā divus zemesgabalus Krišjāņa Barona ielā 75 par 150 000 eiro un 1 425 823 eiro no SIA "Centra attīstības uzņēmums" iegādājusies SIA "Estera Sporta pils".
"Estera Development" plāno uzbūvēt kopā sešas daudzstāvu ēkas ar vairāk nekā 700 dzīvokļiem vidējā tirgus segmentam. Pagaidām "Estera Development" neatklāj projektā plānotās investīcijas.
"Estera Development" līdzdibinātājs un izpilddirektors Ulo Adamsons norāda, ka attīstītājs redz lielu potenciālu šobrīd nepietiekami nodrošinātajā Rīgas dzīvojamo ēku tirgū. Sporta pils kvartāla attīstība rada potenciālu vēl 700 dzīvokļiem pašā Rīgas centrā, palielinot "Estera Development" projektu portfeli Latvijā līdz 3000 dzīvokļiem.
Adamsons skaidro, ka iepriekš "Estera Development" vairāk koncentrējās uz ekonomiskās klases projektu attīstību, bet, tā kā attīstītāja īpašumā ir vairāki daudzstāvu apbūvei paredzēti zemes gabali ar labu atrašanās vietu Rīgā, sākta arī vidējās vai biznesa klases projektu realizāciju. Līdz ar "Tekstiliana" projektu Torņakalnā, kura būvniecību sākta šovasar, Sporta pils kvartāla projekts būs papildinājums "Estera Development" vidējās klases dzīvokļu piedāvājumam.
"Estera Development" ir Latvijas dzīvojamo nekustamo īpašumu attīstītājs ar Igaunijas kapitālu, kas darbību Latvijā sāka 2016.gadā. Kopš tā laika "Estera Development" ir uzbūvējusi un pārdevusi vairāk nekā 400 dzīvokļu divos projektos - "Liepziedi" un "Tuvidi". Šogad sākta projekta "Tekstiliana" realizācija, bet gada nogalē plānota līdz šim apjomīgākā "Estera Development" projekta "Mākoņkalns" iepriekšpārdošanas sākšana.
"Estera Development" pamatkapitāls ir 1 011 937 eiro, uzņēmuma īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "Estera Development". 2020.gadā "Estera Development" strādāja ar 249 959 eiro apgrozījumu un guva 59 eiro peļņu.
Atgādinām, ka Sporta pils tika nojaukta 2008.gadā, lai vietā celtu biznesa zonu, taču projekts joprojām nav īstenots.
Igaunijas "Rotermann Group" Rīgas Sporta pili nopirka 2007.gadā, iegādājoties Andra Šķēles meitām piederošo uzņēmumu SIA "Centra attīstības uzņēmums" un SIA "Projekts DM" kapitāldaļas. Darījuma summa netika atklāta, bet tika sniegta informācija, ka projektā plānots investēt vairāk nekā 100 miljonus eiro.
Patlaban teritorijā atrodas "Sporta pils dārzi" - rīdzinieku veidots bezpeļņas projekts ar mērķi atvērt pašlaik neizmantoto Sporta pils teritoriju un nodot to pilsētnieku lietošanā. Teritorijas attīstības starpposmā no 2020. līdz 2023.gadam šeit atradīsies 150 īrei pieejami pilsētas mazdārziņi, kā arī ziedu pļavas dažādām kultūras un izglītības aktivitātēm.
Projekta iecere ir veicināt Rīgas iedzīvotāju pašorganizēšanos un dalību pilsētas labiekārtošanā, radīt veselīgu dzīvesveidu veicinošu un priekpilnu vidi, kā arī nodrošināt laikmetīgu brīvā laika pavadīšanas veidu un vietu.
Raksta pilno versiju var aplūkot: https://www.db.lv/zinas/sporta-pils-kvartala-teritoriju-attistis-estera-development-508240
Search