+371 67114284

Biroju ēkā iepretī stacijai investēs ap 40 miljoniem eiro

Biroju ēkā iepretī stacijai investēs ap 40 miljoniem eiro
Latvijas un Igaunijas īpašumu attīstītāji SIA "Regals nami" un "Novira Capital" jaunā septiņstāvu biroju un tirdzniecības ēkā Marijas un Satekles ielu krustojumā iepretī Centrālajai dzelzceļa stacijai plāno investēt ap 40 miljoniem eiro, pastāstīja "Novira Capital" valdes loceklis Undalgs Mētra.
"Regals nami" komercdirektors Jānis Brants informēja, ka projekts uz pusēm pieder Latvijas un Igaunijas attīstītājiem, un "Novira Capital" piesaistīts finansējuma nodrošināšanai projekta sākuma posmā.
"Mēs šo zemesgabalu pirms 16 gadiem iegādājāmies tieši šī projekta realizācijai, un tagad projekts ir izkustējies. Sākotnēji projekta nulles cikls - divi pazemes stāvi - tiks realizēts par uzņēmumu privātajiem līdzekļiem, biroju ēkas būvniecībā pastāv iespēja, ka tiek piesaistīts banku finansējums," skaidroja Brants.
“Marijas un Satekles ielu krustojumā ir viena no lielākajām gājēju plūsmām Baltijā - ja pirms 10 gadiem tie varēja būt ap 70 000 cilvēki dienā, tad tagad tie ir aptuveni 50 000 cilvēki dienā, tāpēc arī šī vieta izvēlēta biznesa centra attīstībai.”
Divarpus gadu laikā plānots uzbūvēt septiņstāvu ēku ar aptuveni 30 000 kvadrātmetru platību, no tiem biroju telpu nomniekiem tiks piedāvāti aptuveni 20 000 kvadrātmetri, bet pirmajā stāvā nomai būs paredzēti aptuveni 3500 kvadrātmetri tirdzniecības platību.
Mētra sacīja, ka jau šonedēļ sāksies teritorijā esošās vienstāva apbūves un pagaidu tirdzniecības kiosku nojaukšana, bet pēc tam tiks izbūvēti divi pazemes stāvi, kuros tiks izvietotas autostāvvietas. Šos būvdarbus, kā arī ārējo inženierkomunikāciju tīklu izbūvi plānots pabeigt 2020.gada laikā un nākamgad varētu sākties virszemes stāvu būvniecība.
Jaunās biroju ēkas pamatā ir vēl 2006.gadā izstrādāts projekts, kurš ir pārstrādāts atbilstoši mūsdienu prasībām un kļuvis videi draudzīgāks, sacīja Mētra. Ēkas projekta autore ir arhitekte Dace Putniņa no arhitektu biroja "BB studija", bet inženiertīklus projektēja SIA "Būve un forma". Ēkas interjeru projektējis Igaunijas arhitekts Mēlis Press.
Būvdarbus veiks būvfirma SIA "Re & Re". Mētra sacīja, ka attīstītāji rīkoja konkursu lielākajiem būvniekiem, un "Re & Re" piedāvājumu attīstītājs atzinis par atbilstošāko.
"Marijas un Satekles ielu krustojums ir izcila vieta nākotnes biznesam kontekstā ar dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" izbūvi un tam sekojošo Stacijas laukuma apkārtnes sakārtošanu. Šai patlaban diezgan degradētajai apkārtnei ir potenciāls biznesa centra attīstībai, turklāt pēc ["Pasažieru vilciena" plānotās] jauno vilcienu iegādes cilvēki varēs braukt uz darbu Rīgas centrā ar vilcieniem," stāstīja Mētra.
Viņš piebilda, ka pagaidām attīstītājiem vēl nav nomas līgumu ar potenciālajiem ēkas nomniekiem un līgumu slēgšana notikšot ēkas būvniecības laikā.
Zemesgrāmatas informācija liecina, ka zemesgabala Marijas ielā 2A īpašnieks ir SIA "Regals nami", kas to iegādājās 2004.gadā. Savukārt 2018.gada maijā zemesgabals ir ieķīlāts Igaunijas kompānijai "Novira Finance". Līdz tam zemesgabals bija ieķīlāts nu jau likvidējamajā "ABLV Bank".
"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Regals namu" 50% kapitāldaļu īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "L1LV", bet pa 25% kapitāldaļu pieder Ilonai Savčenkovai un Arturam Rakovskim. "Regals nami" viens no valdes locekļiem ir "Novira Capital" vadošais partneris Arle Molders.
Jau ziņoja, ka "Novira Capital" ir arī 2018.gadā nodegušo Kalnciema ielas graustu īpašnieks un attīstītājs.
"Novira Capital" pērn decembrī pauda gatavību nekavējoties sākt ēku iekonservēšanu, taču norādīja, ka procesu kavē būvvaldes prasības pilnveidot konservācijas projektu.
Viens no "Novira Capital" vadītājiem Aleksejs Nikolajenko norādīja, ka uzņēmums ir ieinteresēts kopējās teritorijas atjaunošanā un atbilstošo konstrukciju iekonservēšanā, jo "Novira Capital" ir plāns šī kvartāla attīstībai.
Raksta pilno versiju var aplūkot: https://www.db.lv/zinas/biroju-eka-iepreti-stacijai-investes-ap-40-miljoniem-eiro-495115
Search
City Real Estate recommends
Apartment for rent in Riga, Riga center

Apartment for rent in Riga, Riga center
Ausekla street, 6th floor, 4 rooms, 184.20m2
2500.00 EUR 13.57 EUR / m2

Apartment for rent in Riga, Riga center

Apartment for rent in Riga, Riga center
Baznicas street, 2th floor, 3 rooms, 77.00m2
600.00 EUR 7.79 EUR / m2

House for rent in Jurmala, Dzintari

House for rent in Jurmala, Dzintari
Aglonas street, 2 floors, 4 rooms, 133.00m2
2500.00 EUR 18.8 EUR / m2

View all offers