+371 67114284

Izsniedz 60 miljonu eiro aizdevumu projektam Jaunā Teika

Izsniedz 60 miljonu eiro aizdevumu projektam Jaunā Teika
"Swedbank" Latvijā un "Swedbank" Lietuvā ir izsniegušas aizdevumu 60 miljonu eiro apmērā SIA "Jaunā Teika offices" "Jaunās Teikas" pabeigšanai.
"Jaunā Teika" ir nekustamā īpašuma attīstītāja "HANNER grupas" lielākais projekts Latvijā.
Pēc projekta pabeigšanas 2020. gadā, "Jaunā Teika" nodrošinās telpas darbam vairāk nekā 6000 profesionāļiem un telpas dzīvošanai vairāk nekā 800 ģimenēm.
"Mēs ar "HANNER grupu" sadarbojamies jau vairāk nekā 10 gadus," informē "Swedbank" Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante.
Kopējais ieguldījums "Jaunās Teikas" projektā pārsniedz 140 miljonus eiro. Projekts ir saņēmis BREEAM sertifikāciju.
Biroju segmentu pārstāv kopstrādes telpas "Teikums" un trīs klasiskas biroju ēkas, apvienojot Latvijas jaunuzņēmumus, atpazīstamas vietējās kompānijas un globālas korporācijas.
Biznesa portāls Db.lv jau rakstīja, ka 2020.gadā "Hanner" pabeidz Jaunās Teikas kvartālu, citu attīstības plānu tai pagaidām nav, ņemot vērā ne pārāk spožo situāciju tirgū.
Paralēli šobrīd uzņēmums pabeidz dzīvojamās mājas Vesetas ielā 26 pēdējo dzīvokļu pārdošanu, kā arī turpina pārvaldīt biroju centru "Place Eleven" Skanstes apkaimē.
"Gan dzīvokļu tirdzniecības, gan biroju nomas temps ir lēns, neesam sasnieguši savus izvirzītos mērķus.
Tirgus joprojām drīzāk ir raksturojams kā vājš, savukārt konkurence tajā ir augusi, salīdzinot ar situāciju pirms dažiem gadiem. Neredzam fundamentālus iemeslus, kāpēc tirgus situācija varētu uzlaboties tuvākajā nākotnē, savukārt piedāvājums gan palielināsies. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc esam piesardzīgi attiecībā uz jaunām investīcijām," iepriekš komentēja Mindaugs Valucks (Mindaugas Valuckas), "Hanner" grupas uzņēmumu vadītājs Latvijā.
Raksta pilno versiju var aplūkot: https://www.db.lv/zinas/izsniedz-60-miljonu-eiro-aizdevumu-projektam-jauna-teika-495075
Search
City Real Estate recommends
Apartment for rent in Riga, Riga center

Apartment for rent in Riga, Riga center
Pulkveza Brieza street, 6th floor, 3 rooms, 108.00m2
1000.00 EUR 9.26 EUR / m2

View all offers