+371 67114284

Operas namā vajadzētu ieguldīt 4 līdz 5 miljonus eiro

Operas namā vajadzētu ieguldīt 4 līdz 5 miljonus eiro
Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) ēkā tuvākajos piecos gados vajadzētu ieguldīt 4 līdz 5 miljonus eiro, šorīt Latvijas Radio pastāstīja LNOB valdes loceklis Sandis Voldiņš, gan piebilstot, ka šīs esot, "maigi sakot, spekulatīvas" aplēses.
Voldiņa skatījumā, nākamajos gados būtu jākoncentrējas uz ieguldījumiem operas vecās ēkas iekšējo tīklu sakārtošanā, kā arī jādomā par to, kā ēku padarīt energoefektīvāku.
LNOB valdes loceklis atzīmēja, ka līdz šim ik gadu Rīgas pašvaldībai tika maksāta 300 000 eiro nomas maksa, bet vēl 100 000 līdz 150 000 eiro ēkā ieguldīja pati LNOB, kas arī veidos lielu daļu no tuvāko gadu ieguldījumiem operas ēkā.
Kā ziņots, valdība 18.februārī nolēma LNOB ēku bez atlīdzības pārņemt valsts īpašumā un nodot Kultūras ministrijas (KM) valdījumā.
Ministrija uzsver, ka LNOB turpinās darbību Aspazijas bulvāra 3 ēkā, lai radītu daudzveidīgas un kvalitatīvas profesionālās operas un baleta mākslas izrādes, nodrošinot repertuāra plašumu un veicinot jaunradi, kā arī nacionālās identitātes nostiprināšanu.
Tāpat LNOB ēkā turpinās nodrošināt profesionālās operas un baleta mākslas popularizēšanu un pieejamību plašai Latvijas sabiedrībai, ar operas un baleta izrāžu starpniecību sekmēt bērnu un jauniešu personības veidošanos un popularizēt Latvijas operas un baleta mākslas sasniegumus ārvalstīs, apgūt starptautisko pieredzi operas un baleta mākslas jomā, veicinot izcilību, kā arī nodrošināt kapitālsabiedrības finanšu, tehniskās un tehnoloģiskās darbības efektivitāti un ilgtspēju, norāda KM.
Operas nama turpmākā uzturēšana tiks nodrošināta no KM dotācijas VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" un tās pašu finanšu līdzekļiem. Ņemot vērā, ka iepriekš Rīgas pilsētas pašvaldībai tika maksāta nomas maksa par nekustamo īpašumu, turpmāk attiecīgie finanšu līdzekļi tiks novirzīti LNOB ēkas uzturēšanai, lēma valdība.
Valdība lēma, ka KM, nostiprinot zemesgrāmatā īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu, nodrošinās valsts īpašuma tiesību nostiprināšanu uz laiku, kamēr ēka tiek izmantota valsts pārvaldes funkciju kultūras jomā īstenošanai, un ierakstīs atzīmi par aizliegumu atsavināt šo ēku un apgrūtināt to ar hipotēku bez atsevišķas Rīgas pilsētas pašvaldības piekrišanas.
Tāpat Ministru kabinets noteicis, ka ēku bez atlīdzības nodos Rīgas pilsētas pašvaldībai, ja tā vairs netiks izmantota valsts pārvaldes funkciju kultūras jomā īstenošanai.
LNOB ēka Aspazijas bulvārī 3 sastāv no vēsturiskās ēkas, piebūves, pacēlāja nojumes un vienstāva ēkas - kases, kā arī ar attiecīgajām būvēm saistīto zemesgabalu 12 095 kvadrātmetru platībā.
Kā vēstīts, pagājušā gada 18.decembrī Rīgas dome piekrita bez atlīdzības nodot ministrijai LNOB ēku, Aspazijas bulvārī 3. Kopš 1998.gada ēku komplekss piederēja Rīgas pilsētai, bet LNOB kapitāldaļu turētājs bija KM.
Raksta pilno versiju var aplūkot:
https://www.db.lv/zinas/operas-nama-vajadzetu-ieguldit-4-lidz-5-miljonus-eiro-495012
Search
City Real Estate recommends
House for rent in Jurmala, Dzintari

House for rent in Jurmala, Dzintari
Aglonas street, 2 floors, 4 rooms, 133.00m2
2500.00 EUR 18.8 EUR / m2

Apartment for rent in Riga, Riga center

Apartment for rent in Riga, Riga center
Pulkveza Brieza street, 6th floor, 3 rooms, 108.00m2
1000.00 EUR 9.26 EUR / m2

Apartment for rent in Riga, Vecriga (Old Riga)

Apartment for rent in Riga, Vecriga (Old Riga)
Riharda Vagnera street, 2th floor, 4 rooms, 76.00m2
990.00 EUR 13.03 EUR / m2

View all offers