+371 67114284

Viedā nākotnes pilsēta - mežs

Viedā nākotnes pilsēta - mežs
Pēc tekstilizstrādājumu ražotāja un nekustamo īpašumu attīstītāja "Grupo Karim’s" pasūtījuma itāļu arhitekta Stefano Boeri birojs izstrādājis projektu viedās meža pilsētas izveidei Kankūnas pilsētas apkaimē Meksikā.
Vide pārdomāti veidota tā, lai daba būtu pilnīgā harmonijā ar zaļajām zonām un arhitektūru. Plānots, ka zaļajā pilsētā, kur būs arī iepirkšanās rajoni, 557 hektāru platībā augs aptuveni 7,5 miljoni augu un dzīvos aptuveni 130 000 cilvēku. Ainavu arhitekti rūpīgi pārbaudījuši 400 stādāmās sugas, nodrošinot pārdomātu augu dzīves sajaukumu. Šie koki, krūmi un ziedi ne tikai apdzīvos publiskos parkus un privātos dārzus, bet arī darbosies kā zaļie jumti un fasādes, padarot pilsētu energoefektīvu.
Pilsētu ieskaus saules paneļu gredzens un lauksaimniecības lauki, ko apūdeņo kanāls, kas savienots ar zemūdens cauruli jūrā. Ūdens ir viens no galvenajiem projekta elementiem - tas tiek savākts pie pilsētas ieejas milzīgā baseinā, kur ir arī atsāļošanas tornis, un to visā apdzīvotajā vietā izplata kuģojamu kanālu sistēma.
Plānots, ka pilsēta kļūs par mācību centru pētniekiem, kuri pēta vides jautājumus un jaunās tehnoloģijas, piesaistot labākos studentus no Meksikas un ārpus tās.
Plānots, ka pilsētā varētu darboties visas pasaules universitāšu nodaļas, starptautiskas organizācijas un uzņēmumi, kas nodarbojas ar ilgtspējības jautājumiem un pēta planētas nākotni.
Raksta pilno versiju var aplūkot:
https://www.db.lv/zinas/foto-vieda-nakotnes-pilseta-mezs-494269
Поиск