+371 67114284

Ventspilī nodota ekspluatācijā Eiropas mēroga rodeļu trase

Ventspilī nodota ekspluatācijā Eiropas mēroga rodeļu trase
Ventspils Piedzīvojumu parkā nodota ekspluatācijā Eiropas mēroga vissezonas rodeļu trase, informē Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils Komunālā pārvalde”.
Vissezonas rodeļu trase būs atvērta visu gadu jebkuros laika apstākļos. Lietus laikā kamanas būs aprīkotas ar aizsegiem, pasargājot pasažieri no nokrišņiem. Trases kopējais garums ir 800 metri, no kuriem trases nobrauciens ir 580 metri un pacēlāja garums 220 metri. Rodeļu trase ir izbūvēta ne tikai kalna zemes reljefa līmenī, bet trases augstākais punkts atrodas nobrauciena sākumā ap 25 metru no zemes ar vairākiem 360 grādu pagriezieniem nobrauciena laikā, un kamanu maksimālais ātrums spēs sasniegt līdz 40 km/h.
Trasē būs pieejamas kamanas, kuras aprīkotas ar manuālo un elektronisko bremzēšanas sistēmu, kas nodrošinās pašbremzēšanu gadījumā, ja priekšā braucošais apmeklētājs brauks lēnāk vai arī tiks pārsniegts drošs braukšanas ātrums. Šajās kamanās varēs braukt viens vai divi apmeklētāji vienlaicīgi.
Lai īstenotu trases būvniecību, 2022.gada 20.jūnijā tika parakstīts līgums starp Valsts reģionālās attīstības aģentūru un Ventspils valstspilsētas pašvaldību par projekta “Jauna tūrisma pakalpojuma attīstība Ventspils pilsētā” realizāciju, un jau 1. jūlijā būvuzņēmējs SIA “PILSBŪVE” uzsāka to būvniecības darbus. Būvuzraudzību objektā veica SIA “Firma L4”, savukārt autoruzraudzību - arhitektu biroji SIA “Nams”, SIA „Arvol”, SIA „AB Clausen Latvia”. Būvobjekts tika nodots ekspluatācijā savlaicīgi, ievērojot būvdarbu līgumā noteiktos termiņus.
Šī projekta apakšuzņēmējs bija Vācijas rodeļu trašu ražotājs Josef Wiegand GmbH & Co. KG, kas pazīstams ar savu 40 gadus ilgo pieredzi šajā nozarē un atpazīstamību visā pasaulē. Šis uzņēmums ir izgatavojis rodeļu trases dažādās valstīs, tostarp ASV, Ķīnā, Apvienotos Arābu Emirātos un lielākajās Eiropas valstīs.
Rodeļu trase atklātā nomas izsoles procedūrā tika nodota nomā SIA "Olimpiskais centrs "Ventspils"", kas maksās pašvaldībai nomas maksu par rodeļu trases apsaimniekošanu. Līdz ar objekta izveidi tika radītas līdz 8 jaunām darba vietām Ventspilī.
Rodeļu trases būvniecības projekts ir pašvaldības iestādes “Ventspils Komunālā pārvalde” sagatavots augstas gatavības pašvaldības investīciju projekts “Jauna tūrisma pakalpojuma attīstība Ventspils pilsētā”, kur Valsts budžeta finansējums no Projekta attiecināmajām izmaksām ir 1 600 000 EUR.
Raksta pilno versiju var aaplūkot: https://www.db.lv/zinas/ventspili-nodota-ekspluatacija-eiropas-meroga-rodelu-trase-511921
Meklēšana