+371 67114284

BaltCap iegādāsies senioru rezidenci Dzintaru melodija

BaltCap iegādāsies senioru rezidenci Dzintaru melodija
BaltCap, vadošais privātā kapitāla fondu pārvaldnieks Baltijā, ar meitasuzņēmuma Adoro starpniecību ir parakstījis līgumu par uzņēmuma Senior Baltic SIA iegādi, kas pārvalda senioru rezidenci Dzintara Melodija.
Šis ir nākamais solis, lai izveidotu Adoro par Latvijas vadošo senioru sociālās aprūpes ķēdi un ieviestu augstas kvalitātes pakalpojumus šajā jomā.
BaltCap Latvijas sociālās un veselības aprūpes nozarē ienāca 2022. gada novembrī, iegādājoties sociālas aprūpes centru Dzīves Ābece Šampētera apkaimē, Rīgā. BaltCap meitasuzņēmums Adoro nākamo piecu gadu laikā plāno izveidot vairākas jaunas sociālās aprūpes iestādes ar kopā 500+ gultasvietām. BaltCap kā investors šajā jomā saredz potenciālu, ņemot vērā ievērojamu augstas kvalitātes pakalpojumu trūkumu senioru aprūpē Latvijā, kopējo sabiedrības novecošanās tendenci, kā arī esošo situāciju ar valsts un pašvaldību aprūpes iestāžu lielo noslogojumu.
Dzintara Melodija ir pazīstama ar Eiropas kvalitātei atbilstošu sociālo un veselības aprūpi senioriem kopš 2013. gada. Jaunajā un modernajā ēkā, kas atrodas Rīgā, Jaunpils ielā 20 (netālu no TC Spice), kopumā var dzīvot 202 cilvēki. Četrstāvu māja ar kopējo platību 5830 m2 ir būvēta kā senioru rezidence, līdz ar to tajā ir īpaši pielāgotas un labiekārtotas telpas aprūpei un atpūtai - plati gaiteņi, lifti, vienvietīgi un divvietīgi numuri, ergonomiskas vannas istabas, skaists dārzs u.c. Papildus ikdienas atbalstam un veselības aprūpei, saturīga laika pavadīšanai senioriem tiek organizēti kultūras pasākumi un nodarbības atbilstoši interesēm.
Juris Pārups, BaltCap investīciju direktors saka: "Mūsu mērķis ir izveidot Adoro par senioru sociālās aprūpes vadošo tīklu Latvijā un ieviest jaunus, augstas kvalitātes pakalpojumus, tādā veidā rūpējoties par senioru veselību, labbūtību un komfortu. Dzintara Melodija ievēro visaugstākos sociālās un veselības aprūpes standartus nozarē un ir ar pieredzējušu vadības komandu, tāpēc rezidences iegāde ir būtisks solis mērķa virzienā," uzsver J. Pārups.
Uldis Priedītis, Adoro izpilddirektors komentē attīstības plānus: “Līdz ar Dzintara Melodija iegādi Adoro tīklā spēsim nodrošināt cienījamu aprūpi jau līdz 300 cilvēkiem. Adoro latīniski nozīmē cienīt, apbrīnot, mīlēt un godāt – tās ir pamatvērtības, kas veido mūsu attieksmi gan pret senioru rezidenču iemītniekiem, gan mūsu darbiniekiem. Plānojam piedāvāt ne tikai senioru aprūpi rezidencēs un mājās, bet arī rehabilitācijas, fizioterapijas un citus īstermiņa veselības aprūpes pakalpojumus.”
Darījums tiks pabeigts tiklīdz tiks saņemts Konkurences padomes apstiprinājums.
Jāatzīmē, ka BaltCap par investīcijām sociālās aprūpes uzņēmumā Dzīves ābece saņēma Gada ilgtspējas balvu 2022, ko rīko Latvijas Biznesa eņģeļu tīkls (LatBAN) un Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācija (LVCA).
BaltCap ir ievērojama pieredze sociālās aprūpes nozarē – BaltCap Izaugsmes fondam ir aktīvas investīcijas Igaunijas vadošajā senioru aprūpes ķēdē Pihlakodu un Lietuvas privātajā aprūpes un rehabilitācijas centrā Gemma.
Raksta pilno versiju var aaplūkot: https://www.db.lv/zinas/baltcap-iegadasies-senioru-rezidenci-dzintaru-melodija-511831
Meklēšana

Piedāvājiet savu īpašumu

Piedāvājiet īpašumu

Izveidojiet savu pieprasījumu

Izveidojiet pieprasījumu

Saņemiet piedāvājumus e-pastā

Pieteikties