+371 67114284

Verde un Tietoevry noslēguši 2022.gada lielāko biroju nomas darījumu

Verde un Tietoevry noslēguši 2022.gada lielāko biroju nomas darījumu
Informācijas tehnoloģiju uzņēmums “Tietoevry” kļuvis par Rīgas biroju kompleksa “Verde” lielāko B ēkas enkurnomnieku.
Abiem uzņēmumiem vienojoties, ir noslēgts līgums par “Tietoevry” Latvijas filiāles ofisa izveidi “Verde” B ēkas 4., 8. un 9. stāvā ar kopējo platību 4500 m2.
Šis darījums ir noslēgts aizvadītā gada nogalē, kļūstot par 2022. gada lielāko biroju nomas darījumu Latvijā.
Iveta Lāce, “Verde” komercdirektore, saka: “Līdz ar “Tietoevry” ienākšanu “Verdē”, Skanste jeb Rīgas jaunais biznesa kvartāls pastiprināti kļūst par Latvijas galvaspilsētas tehnoloģiju nozares epicentru. Tagad un tieši šeit veidojas tāds nozaru mezgls, kas veicinās pilsētas un arī kopumā mūsu valsts ekonomisko attīstību un pievilcību starptautiskā mērogā. Šī darījuma rezultātā B ēka, kas vēl ir būvniecības stadijā, ir jau iznomāta par 68%”.
“Tietoevry” Latvijas filiāle ir viens no valsts IKT eksporta un inovāciju līderiem ar vairāk nekā 1100 darbiniekiem, kuri specializējas dažādu informācijas sistēmu un maksājumu risinājumu izveidē klientiem Latvijā, Baltijā un pasaulē. Rīgā atrodas arī “Tietoevry” korporācijas globālais Finanšu pakalpojumu centrs un IT pakalpojumu centrs.
Valērija Vārna, “Tietoevry” Latvijas filiāles vadītāja, akcentē: “Mūsu informāciju tehnoloģiju un finanšu ekspertu komanda ik dienas izstrādā IT risinājumus organizācijām un pilnveido biznesus, lai veicinātu un radītu pārmaiņas uz labu. Šobrīd mēs liekam pamatus arī mūsu pašu izaugsmei uz labu. Pārcelšanās uz biznesa centru “Verde” atspoguļo mūsu nākotnes mērķus un stratēģiju – mūsdienīga un iespējami labākā darba vide “Tietoevry” darbiniekiem, kā arī ilgtspējīgus, konkurētspējīgus un inovatīvus biznesa risinājums klientiem un partneriem . Saskatām lielu potenciālu Rīgas klusajam centram un Skanstei kļūt par informāciju tehnoloģiju un finanšu nozares artēriju Rīgā”.
Tiek plānots, ka jaunais “Tietoevry” birojs “Verde” B ēkā tiks atvērts 2024. gadā. Savukārt 2023. gads tiks veltīts interjera dizaina projekta veidošanai, kuru nodrošinās arhitektu birojs “ARHIS ARHITEKTI”.
Inese Plāte, “Tietoevry” Baltijas valstu biroju vadītāja, norāda: “Pēdējos gados biroju un darbavietu funkcijas ir būtiski mainījušās. Esam pārliecināti, ka aktivitātēs balstīts birojs, kas ir papildināts ar gudrajām tehnoloģijām, palīdzēs veiksmīgi turpināt mūsu hibrīda darba modeli. Galvenie izvēles kritēriji jaunajam “Tietoevry” birojam ir ēkas energoefektivitāte, viedā biroja pārvaldības sistēma un izcila gaisa kvalitāte. Ne mazāk svarīga ir apzaļumota terase, ātrās elektroauto uzlādes stacijas, velosipēdu novietnes un citas priekšrocības, kas sniegs pienesumu mūsu darbinieku labbūtībai un mazinās mūsu uzņēmuma ekoloģiskās pēdas nospiedumu”.
Ēriks Bergmans, “Colliers Latvia” partneris un aģentūras vadītājs: “Tietoevry ir uzņēmums ar ļoti augstiem savu darbinieku labbūtības un produktivitātes standartiem, zīmola atpazīstamību un ilgtspējību. Un mēs patiešām priecājamies, ka Rīga tagad var piedāvāt tādu A-klases projektu kā Verde, kas pilnībā atbilst augstākiem starptautisko uzņēmumu standartiem. Pievēršot īpašu uzmanību visām detaļām, šis darījums 2022. gada izskaņā kļuva par lielāko biroju platību nomas darījumu Latvijā. Kopējā šī brīža projekta “Verde” iznomātā platība pierāda, ka jauni attīstības projekti būvniecības stadijā kļūst vēl pievilcīgāki uzņēmumiem, kas savai turpmākajai attīstībai izvēlas ilgtspēju, komfortu un kvalitāti”.
Kā iepriekš ziņots, “Verde” ir pirmais “Capitalica Asset Management” īstenotais projekts Latvijā, kura attīstībā tiks ieguldīti vairāk nekā 65 miljoni eiro. Objekta būvniecības procesa vadītājs ir “SBA Group” meitasuzņēmums "Notus Developers", projekta ģenerālbūvnieks - būvkompānija "Velve", bet ekskluzīvais iznomāšanas un apsaimniekošanas partneris - Latvijā vadošā nekustamo īpašumu aģentūra “Colliers”.
Šobrīd par biroju kompleksa nomniekiem jau ir kļuvuši tādi uzņēmumi kā “Swisscom”, “Decta”, KPMG Latvijā”, “Swetch”, “Merito Group”, “Workland”, “Enefit”, “VIA SMS Group”, “Veselības centrs 4” un “Tietoevry”.
Raksta pilno versiju var aplūkot: https://www.db.lv/zinas/verde-un-tietoevry-noslegusi-2022gada-lielako-biroju-nomas-darijumu-510418
Meklēšana

Piedāvājiet savu īpašumu

Piedāvājiet īpašumu

Izveidojiet savu pieprasījumu

Izveidojiet pieprasījumu

Saņemiet piedāvājumus e-pastā

Pieteikties