+371 67114284

Energoefektīvākās ēkas Latvijā 2022

Energoefektīvākās ēkas Latvijā 2022
Noslēdzies konkurss “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2022”, kas tiek organizēts ar mērķi veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes un ilgtspējas jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, atjaunošanu un pārbūvi, tādējādi samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzumu atmosfērā.
Konkurss „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2022” tika izsludināts šā gada aprīlī. Šogad konkursā kopumā tika saņemti 16 projektu pieteikumi; konkursa otrās kārtas ietvaros tika vērtētas 14 ēkas astoņās Latvijas pilsētās.
Konkursa "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2022" laureātus skatiet foto galerijā!
“Investīcijas energoefektivitātē nozīmē ilgtermiņa ieguvumus visiem – gan iedzīvotāju labklājībai, gan uzņēmējdarbības attīstībai. Jau gada beigās sāksim jauno atbalsta programmu daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes uzlabošanai un pārejai uz atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju izmantošanu. Ikviena atjaunotā ēka ir apliecinājums latviešu saimnieka garam, teicami demonstrējot spēju sakārtot sev piederošo īpašumu, domāt par nākotni, būt atvērtiem pārmaiņām un attīstībai. Un ikviens konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2022” laureāts ir kā izcils piemērs un motivācija daudzdzīvokļu, ražošanas un sabiedriskām ēkām, kā arī privātmājām kļūt energoefektīvākām un videi draudzīgākām,” uzsver ekonomikas ministre Ilze Indriksone.
Ekonomikas ministrijas Simpātiju balvu par ieguldījumu kvalitatīvas daudzdzīvokļu ēku būvuzraudzības nodrošināšanā saņēma būvuzraugs Jānis Cunskis, kas ir piedalījies 22 ēku atjaunošanā Valmierā un 12 ēku atjaunošanā Valkā. Tāpat EM Simpātiju balvu saņēma Raido Blumbergs no SIA “Ventspils pašvaldības iestādes “Komunālā pārvalde”” par kvalitatīvi vadītiem ēku būvniecības projektiem, kā arī Talsu uzņēmums SIA “ADAX 2” par ieguldījumu ēku energoefektivitātes popularizēšanā un projektu īstenošanā.
Žūrijas atzinību šogad saņēma Valentīna Tatarenko par daudzdzīvokļu ēkas Jelgavā, Māras ielā 5, atjaunošanas projekta vadību, kas ir izcils piemērs ilgtspējīgai domāšanai, un ir sekmējusi ne tikai resursu taupīšanu, bet arī radījusi ērtu un sakoptu vidi.
Interneta balsojumā visvairāk balsu - 1141 balsi - un līdz ar to konkursa Simpātijas balvu saņēma atjaunotā daudzdzīvokļu ēka Valkā, Rīgas ielā 6A.
Konkursu jau 12. gadu organizē Ekonomikas ministrija (EM) sadarbībā ar Latvijas Būvinženieru savienību un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM).
Raksta pilno versiju var aaplūkot: https://www.db.lv/zinas/foto-energoefektivakas-ekas-latvija-2022-509210
Meklēšana

Piedāvājiet savu īpašumu

Piedāvājiet īpašumu

Izveidojiet savu pieprasījumu

Izveidojiet pieprasījumu

Saņemiet piedāvājumus e-pastā

Pieteikties