+371 67114284

Pieprasījums pēc īres dzīvokļiem joprojām augsts

Pieprasījums pēc īres dzīvokļiem joprojām augsts
Vislielākā īres tirgus aktivitāte Baltijā pašlaik novērojama Rīgā, pieprasījuma ziņā neatpaliek arī Viļņa un Tallina, liecina CBRE Baltics dati.
Šobrīd profesionāli pārvaldīto dzīvokļu skaits Rīgā pārsniedz 2000, tikmēr Lietuvas un Igaunijas galvaspilsētās šis skaitlis ir ievērojami mazāks jeb ap 1000 dzīvokļiem katrā no pilsētām, skaidro Mārtiņš Grīnbergs, CBRE Baltics vecākais tirgus analītiķis. Viņš norāda, ka pašlaik projektēšanas un plānošanas stadijā Baltijā ir vairāki tūkstoši īres dzīvokļu, tāpēc tiek prognozēts, ka tuvākajos gados īres sektors turpinās savu izaugsmi.
Attīstītāji piesardzīgi
Esošā tirgus situācija profesionāli pārvaldītu īres namu segmentā ir visai spraiga, jo pieprasījums pēc kvalitatīva īres produkta joprojām saglabājas augsts, atzīmē M. Grīnbergs. “Šajā segmentā galvenokārt pieprasījumu veido ārvalstu studenti, kas neplāno iegādāties savu īpašumu šeit, kā arī jaunie speciālisti, kuri pagaidām vēl veido nepieciešamos uzkrājumus sava īpašuma iegādei,” skaidro CBRE Baltics vecākais tirgus analītiķis. Vinš norāda, ka Rīgas īres fondu galvenokārt veido XX gadsimta sākumā celtie īres nami, kas, atgūstot valsts neatkarību, tika denacionalizēti.
“Kādreizējie īres nami tika uzturēti vai tālāk pārdoti attīstītājiem, kas pēdējos piecus gadus aktīvi strādā pie namu atjaunošanas un īres namu izveides. Tajā pašā laikā tirgū parādās arī jaunbūves, kas celtas, domājot par profesionālu īres namu pārvaldību, tajās paredzot arī koplietošanas telpas, kā veļas istabas, izklaides un atpūtas telpas un citus pakalpojumus,” teic M. Grīnbergs, piebilstot, ka attīstītāji īres namu attīstīšanā gan joprojām iesaistās gausi. “Pieprasījums ir augsts, un nupat ekspluatācijā nodotās ēkas Rīgā, Jelgavas ielā ir lielisks piemērs tam, ka attīstītājam nav jābaidās, ka ēka varētu palikt tukša. Dažu nedēļu laikā šie abi ekspluatācijā nodotie nami ir teju pilnībā apdzīvoti. Līdzīga situācija ir novērojama arī renovētajos un jaunbūvētajos īres namos pilsētas centrā, kurus īrnieki aizpilda dažu nedēļu laikā pēc būvdarbu pabeigšanas,” norāda M. Grīnbergs.
Raksta pilno versiju var aplūkot: https://www.db.lv/zinas/pieprasijums-pec-ires-dzivokliem-joprojam-augsts-509152
Meklēšana