+371 67114284

Biroju kompleksa Verde pirmā ēka nodota ekspluatācijā

Biroju kompleksa Verde pirmā ēka nodota ekspluatācijā
Noslēgusies Rīgas zaļākā biroju kompleksa “Verde” pirmās jeb A ēkas būvniecība un tā nodota ekspluatācijā, tādējādi kompleksa attīstītājs “Capitalica Asset Management” ir īstenojis pirmo daļu no sava pirmā investīciju projekta Latvijas galvaspilsētā, kura kopējā vērtība sasniegs vairāk nekā 65 miljonus eiro.
Jaunā ēka ir kļuvusi par pirmo un pagaidām vienīgo A-klases biroju, kas Latvijā pabeigts 2022. gadā.
“Projektu uzsākām 2020. gada novembrī, un, kā sākotnēji plānojām, pirmie nomnieki kompleksu sāks apdzīvot jau šovasar. Šī vienpadsmit stāvu A-klases biroju ēka atrodas uz 1,3 hektāru liela zemesgabala modernā Skanstes biznesa kvartāla perspektīvākajā vietā – Hanzas un R. Hirša ielu krustojumā. Sākot ar ilgtspējīgu arhitektūru un energoefektīviem risinājumiem līdz bagātīgiem apstādījumiem pieguļošajā teritorijā – “Verde” ir pārliecinoši viszaļākais biroju komplekss Latvijā,” uzsver Andrius Barštis, “Capitalica Asset Management” ģenerāldirektors.
Pasūtītāja "zaļo” komercplatību ideju īstenot palīdzējuši arhitekti Andris Kronbergs un Jānis Zvejnieks no “ARHIS Architects”, ainavu arhitekte Linda Zaļā no “Zala Landscape Architects”.
Kompleksa konstrukciju būvinženieris ir Matīss Apsītis no “Arenso”. Būvniecības tehnisko būvuzraudzību veica “Forma 2”. BREEAM “Excellent” līmeņa sertifikācija ir procesā, tās vērtētājs ir “VESTA Consulting”. Objekta būvniecības procesa vadītājs ir “SBA Group” meitasuzņēmums "Notus Developers", projekta ģenerālbūvnieks - būvkompānija "Velve”.
Par ēkas apsaimniekošanu rūpēsies “Colliers”, kas pašreiz ir “Verde” ekskluzīvais nomas partneris. Un papildu komfortu ikdienas saimnieciskajos jautājumos nodrošinās modernā apsaimniekošanas menedžmenta on-line platforma “Pingin”, kas pirmo reizi Latvijā būs pieejama tieši biroju kompleksā “Verde”.
“Uzņēmumam šī ir bijusi viena no aizraujošākajām un komplicētākajām attīstības iecerēm pēdējo gadu laikā. Biroju kompleksa A ēkas būvniecībā esam izmantojuši 20 tūkstošus m3 betona un 7000 m2 platībā izbūvējuši fasādes stiklojumu. Līdztekus apzaļumošanas darbu laikā ir iestādīti gandrīz 10 tūkstoši augu. Turklāt viss būvniecības process, kura realizācijā esam iesaistījuši arī aptuveni 100 apakšuzņēmēju un piegādātāju, koordinēts un veikts, ievērojot stingrās BREEAM standarta “Excellent” sertifikācijas līmeņa prasības ilgtspējīgai būvniecībai . Esam gandarīti, ka, neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, ko šobrīd piedzīvo būvniecības nozare, mums ir izdevies nodrošināt šīs ēkas būvniecību augstākajā kvalitātē,” komentē būvnieka SIA “Velve” valdes priekšsēdētāja Vineta Verika.
A ēkas kopējā platība (11 stāvi, pazemes stāvvieta un pagalms) ir 22 000 m2, bet iznomājamā un koplietošanas platības – kopā 15 000 m2. Zīmīgi, ka uz šo brīdi ēkas nomnieku sastāvs ir jau nokomplektēts par 78 %, un vairāki uzņēmumi gandrīz pabeiguši savu telpu iekārtošanu un gatavojas pārcelties.
“Liela uzmanība projektēšanas un būvniecības laikā tiek pievērsta ekoloģijas un ēkas lietotāju komforta aspektiem. Projekta apzaļumošana ir veidota, paturot prātā pilsētas dārza koncepciju – daudz augļu koku, kas piesaista putnus un palielina bio daudzveidību – putnu būrīši, pļavas, vairāki apstādījumi arī augstāko stāvu terasēs. Vienlaicīgi notika arī teritorijā esošo koku pasargāšana būvniecības laikā. Šādi risinājumi gan palīdz cīnīties ar klimata pārmaiņu sekām, samazinot tā saucamo “siltuma salas” efektu, gan arī sniedz papildus vērtību ēkas lietotājiem, pielietojot labākos biofīlijas dizaina principus. Projektēšanas gaitā arī tika izanalizēti tādi pasīvā dizaina aspekti, kā saules iedarbība, valdošo vēju ietekme uz ēkas un teritorijas termālo komfortu, dienas gaismas izmantošana ēkā. Analīzes rezultāti tika pielietoti ēkas izvietošanas un fasāžu risinājumu projektēšanā, ko var redzēt arī pēc izbūves,” papildina Aļona Purvlīce, “VESTA Consulting” arhitekte, vecākā ilgtspējības konsultante.
Ēkas piektajā stāvā atrodas 600 m2 liela nomnieku koplietošanas terase, kas aprīkota ar āra darba vietām un kupliem apstādījumiem, tai skaitā ar vairākiem 5 metrus augstiem kokiem. Nomniekiem tiks nodrošināti arī tādi servisi kā plašs ātrijs ar recepciju, koplietošanas virtuve ar kafijas stūrīti, dušu telpas iepretim riteņu novietnēm, konferenču centrs ar ietilpību līdz 60 personām un citas A-klases līmeņa ekstras.
Verde kompleksa otrās ēkas būvniecība notiek pēc uzņēmuma noteiktā grafika.
Raksta pilno versiju var aplūkot: https://www.db.lv/zinas/biroju-kompleksa-verde-pirma-eka-nodota-ekspluatacija-508673
Meklēšana

Piedāvājiet savu īpašumu

Piedāvājiet īpašumu

Izveidojiet savu pieprasījumu

Izveidojiet pieprasījumu

Saņemiet piedāvājumus e-pastā

Pieteikties